Tayyip'i ayakta karşılayınca büyük tepki çeken 'Özel' kendini savundu

1890 izlenme 05 Ekim 2024
Reklamlar
Tayyip'in konuşmasıyla başlayan meclis genel kurulunda tayyip geldiği sırada CHP sıralarının ne yapacağı merak ediliyordu.

Bazı CHP'li milletvekilleri, "Cumhurbaşkanı Genel Kurul'a geldiğinde ayağa kalkılacak" mesajının ardından Genel Kurula girmeme kararı aldı.

CHP'li Engin Altay, Uğur Bayraktutan, Onur Konuralp, Fethi Açıkel, Arife Sibel Yanıkoğlu, Sibel Suiçmez, Harun Özgür Yıldız salona giren tayyip'i ayağa kalkmayarak protesto etti.

Genel Kurul salonuna giren diğer CHP'liler ise ayağa kalktı ama Erdoğan'ı alkışlamadı.

KENDİ KARARLARI

Özgür Özel, Genel Kurul'un kapanmasının ardından kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genel Kurul'a katılıma yönelik bir grup kararı olmadığını söyleyen Özel, "Kendi tavrımızı gruba bildirdik. Katılmayan arkadaşlarımızın kendi kadarı. Bir sorun görmüyorum" dedi.


"MAKAMA SAYGISIZLIK YAPMADAN KARŞILADIK"

Erdoğan'ı 'makamına saygı duyacak' şekilde karşıladıklarını iddia eden Özel, şöyle konuştu:

''Makama saygıda bir eksik bırakmayacağımızı söyledik. Cumhurbaşkanının yemine uygun şekilde geldiğinde karşılamamızı ayakta yapıp makama saygısızlık yapmayacağımızı söyledik. Konuşmasında rahatsız edici söylemler olmamakla birlikte partili cumhurbaşkanı konuşmasıydı."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İsmail Saymaz Yandaşı Yerin Dibine Soktu 15 Temmuz'la ilgili ilginç bir palavra daha ortaya attı. Kızılay'dan aldığı yazılı cevabı açıkladı. Ağrı'da yaşanan skandalın üstünü örtebilmek için Chp ve Ekrem İmamoğlu'na dil uzattı.