Tarımı nasıl bitirdiler? Verdiği sadece bir örnek her şeyi ortaya koyuyor.

1622 izlenme 09 Mart 2022
Reklamlar
AYÇİÇEĞİ ÜRETMEYEN ÜLKEDEN GÜMRÜKSÜZ AYÇİÇEĞİ İTHAL ETMİŞLERDİ.

Tarımı nasıl bitirdiler? Verdiği bir örnek her şeyi ortaya koyuyor.

Tarım Bakanlığı 2019 yılında  Sırbistan'dan gümrüksüz 35 bin ton yağlık ayçiceği tohumu ithalatı için karar almıştı. 
Ancak Sırbistan'da ayçiçeği ve ayçiceği yağı üretimi olmadığı ortaya çıkmıştı. 

'Sırbistan başka ülkeden ayçiceği alıp bize satarak komisyonculuk mu yapacak' sorusunu akıllara getirdi.  İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM’de yaptığı konuşmada “Sırbistan’da ayçiçeği ekimi yok ama biz Sırbistan’dan sıfır gümrükle ayçiçeği ithal edeceğiz. Yağ fabrikası da yok, olsun biz sıfır gümrükle yağ ithal edeceğiz” diyerek her şeyi ortaya çıkarmıştı.  

Türkkan, birilerinin başka bir ülkeden alınan ay çekirdeklerinin Sırbistan’da menşe şahadetnamesinin değiştirilerek sıfır gümrükle Türkiye’de ithal edileceğini söyledi. Türkkan, bu ithalatı yapanların şahsi menfaat peşinde olduğunu belirtmişti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akşener'e öğrencilerin bazı sıkıntılarını anlatan genç gözyaşlarını tutamadı Akp'li bir kadının il başkanına söyledikleri, akp'nin geldiği noktayı gösteriyor. Ali Mahir Başarır'dan olay açıklamalar: 'Ö. Özel'in bölümüne Kılıçdaroğlu'nun konukları alındı, Adana ve Mersin'den belediye işçileri getirilip tribünler dolduruldu' Erdoğan, Davutoğlu ve çavuşoğlu hakkında suç duyurusu