CHP'li Tanal, Tayyip Erdoğan’ı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu, “Terör örgütün propagandası, terör örgütüne yardım ve yataklık, suçu ve suçluyu övme, suçluyu kayırma ve görevi kötüye kullanma” iddialarıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyet etti.
Tanal, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu şikâyet etti. “Terör örgütü propagandası, terör örgütüne yardım ve yataklık, suçu ve suçluyu övme, kayırma ve görevi kötüye kullanma, suçu ve suçluyu bildirmeme suçları” iddiasıyla şikâyette bulunan Tanal, dilekçesini şöyle özetledi:
“Mardin 2 Ağır Ceza Mahkemesi, 17 Eylül 2014 tarihinde PYD, YPJ ve YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmiştir.
Mahkeme tarafından terörist olarak kabul edilen PYD terör örgütün başındaki kişi ile mahkeme kararından sonra defalarca iktidar tarafından Türkiye’de resmi düzeyde görüşmeler yapılmıştır.
Mahkemenin terörist olarak kabul ettiği PYD terör örgütünü yöneten kişi, Türkiye’ye geldiği zaman soruşturma yapılıp, ifade alınıp, gözaltı işlemi ve hakkında cezai işlem yapılması gerekirken, törenle karşılanması suç teşkil etmektedir, terörün propagandası yapılmaktır.
İktidarın yaptığı bu görüşmeleri bir başka siyasi parti lideri veya sıradan vatandaş yapsa terörist ilan edilir. Neden iktidardakiler hakkında bugüne kadar işlem yapılmamıştır.
"Başta Cumhurbaşkanı, dönemin Başbakanı, dönemin Dışişleri Bakanı, görüşme ve karşılama yaparak Türk Ceza Kanunu (TCK) uyarınca sorumlu olan sıralı hiyerarşik sorumluların tespiti ile cezalandırılması gerekmektedir.
Kayırmacılık yapılarak suç ve suçluyu övmeye, teröre yardım ve yataklık suçunun işlenerek, yargının ve devletin itibarının sarsılmasına sebebiyet verilmiştir. Mahkemenin terörist gördüğü örgütün başındaki kişiyi ise siyasi iktidar terörist olarak görmemiştir.
Suçlu korunmuştur, kayırılmıştır. Özel davetiye, ikramlar, yemekler, protokoller ve karşılamaların tamamı suçtur. Makam ve mevki, suç işleme özgürlüğü vermez.
Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü ilkesi uyarınca bu soruşturmanın yapılarak tüm hiyerarşik sorumlular hakkında işlemin yapılması yasanın amir hükmüdür.
Kanunlara göre, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dâhil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişi, örgüt üyesi olarak cezalandırılır.
Terör örgütü PYD’nin yöneticisi olarak kabul edilen Salih Müslim’ in gelişine ilişkin olarak kırmızı halı ile karşılanması, TCK’nın 215. ve 122. maddelerine göre cezalandırmayı gerektirir.”
Tacizci öğretmen şeriat mahkemesinde yargılanmak istedi685 izlenme
Tarkan, büyük oyuncu Kemal Sunal için duygulandıran paylaşım yaptı1759 izlenme
Yer Mersin Kız Yurdu - Bu Kadar da Olmaz Diyeceğiniz Ne Varsa Hepsi 9884 izlenme
O Cinayet Çözüldü: 4 kişi tutuklandı2571 izlenme
Akepe'nin Libya’ya yolladığı iki bin Öso'cu Avrupa basınında616 izlenme
Mhp Genel başkan yardımcısı, Anket Firması sahibini 1.5 yaşındaki çocuğu ile tehdit etti.4337 izlenme
ABD'den çifte standart! F-16 satış kısıtlamasının ardından S-400 ler içinde kısıtlama geldi!43 izlenme
Erbakan'ın son sözleri; Memleketi bunlardan kurtarın1612 izlenme
Yeni kabineyi tebrik ettiler, Ümit Özdağ istifa etti
Eşine yumruk attığı öne sürülen Ali İhsan Varol'dan açıklama: Konuşsam da kadının beyanı esastır
Tabipler Birliği O Soruyu Yanıtladı: Hayat Ne Zaman Normale Döner?
MHP'li Kaya: Allah'tan, zamanında bizi uyarmıştı; 'gerekirse papaz elbisesi bile giyerim' diye