Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla yükümlü televizyon kuruluşu olan TRT, akp iktidarının açıkça propagandasını yaptı.
TRT Haber kanalında, AKP'nin 23’üncü kuruluş yıldönümüne özel olarak hazırlanan haberin içeriği AKP'ye bağlı havuz medyasının yayınlarını aratmadı.
Haberin "Türkiye'de AK Parti döneminde birçok demokrasi hamlesine imza atıldı. Özgürlük ve insan haklarının genişletilmesinde önemli mesafe katedildi. İşte AK Parti'nin 22 yıllık iktidarında hayata geçirilen reformlar..." sözleriyle sunulması sosyal medyada vatandaşların tepkisini çekti.
tayyip'ın farklı zamanlardaki konuşmaları aktarıldığı haberde akp'nin 22 yıllık döneminden övgü dolu sözlerle bahsedildi.
TRT eliyle yapılan bu açık siyasi propaganda, CHP'nin tepkisini çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"85 milyonun vergisiyle yayın yapan TRT iyice zıvanadan çıktı. Artık açıktan AKP reklamı yapmaya başladılar. Bir kez daha hatırlatalım: 359 sayılı "Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Yasası" ile kurulan TRT özerk kamu tüzel kişiliğine sahip bir kurumdur. Kamu yayıncısı TRT bir siyasi partinin borazanı değil, tarafsız olmalıdır."
CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç da "Haber adı altında AKP'nin tanıtım videosunu yayınlayan TRT'yi; AKP'nin propaganda aparatına, AKP'nin tanıtım ajansına, İletişim Başkanlığı’nın dezenformasyon bültenine dönüştüren zihniyeti kesinlikle reddediyoruz" ifadelerini kullandı.
Bu seferde hakkını arayan öğretmenleri hedef aldı: Yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım, caddelerde sokaklarda dolaşan değil.762 izlenme
Kadına şiddete engel olmaya çalışan futbolcu öldürüldü1180 izlenme
Ekonomik Yangına Bir Vatandaşın Küfürlü Tepkisi Olay Yarattı ''Şansımı . . ''2615 izlenme
Şimdi de Tüp Tokatladı874 izlenme
Dış basında bakın Türkiye ve Erdoğan'dan nasıl bahsediliyor ..1915 izlenme
Sokak ropörtajına konuşan bir kadın, 'E. İmamoğlu kazandı, çaya şekere her şeye zam yaptı, erdoğan kazansaydı böyle olmazdı'2443 izlenme
CHP'li bir vekile iftira attı. İftirası kısa sürede yalanlandı954 izlenme
Savaştan kaçan Mağdurlar(!) Avm'lerde Öso bayrağıyla gezmeye başladı746 izlenme
Mansur Yavaş Belediyeciliği diyerek icraatlarını anlattıktan sonra aday olduğu takdirde mutlaka kazanacağını ifade etti
Depremzededen Ekrem İmamoğlu ve Akşener'e 'Eğer başa gelirseniz HESAP SORUN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUM'
Dün Anayasa Mahkeme başkanına iftira atmıştı: ''İyi ki Anayasa mahkemesi var'' dediği görüntüler ortaya çıktı.
Tarkan, Eylül ve Leyla'nın ardından sessiz kalmadı.