Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla yükümlü televizyon kuruluşu olan TRT, akp iktidarının açıkça propagandasını yaptı.
TRT Haber kanalında, AKP'nin 23’üncü kuruluş yıldönümüne özel olarak hazırlanan haberin içeriği AKP'ye bağlı havuz medyasının yayınlarını aratmadı.
Haberin "Türkiye'de AK Parti döneminde birçok demokrasi hamlesine imza atıldı. Özgürlük ve insan haklarının genişletilmesinde önemli mesafe katedildi. İşte AK Parti'nin 22 yıllık iktidarında hayata geçirilen reformlar..." sözleriyle sunulması sosyal medyada vatandaşların tepkisini çekti.
tayyip'ın farklı zamanlardaki konuşmaları aktarıldığı haberde akp'nin 22 yıllık döneminden övgü dolu sözlerle bahsedildi.
TRT eliyle yapılan bu açık siyasi propaganda, CHP'nin tepkisini çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"85 milyonun vergisiyle yayın yapan TRT iyice zıvanadan çıktı. Artık açıktan AKP reklamı yapmaya başladılar. Bir kez daha hatırlatalım: 359 sayılı "Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Yasası" ile kurulan TRT özerk kamu tüzel kişiliğine sahip bir kurumdur. Kamu yayıncısı TRT bir siyasi partinin borazanı değil, tarafsız olmalıdır."
CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç da "Haber adı altında AKP'nin tanıtım videosunu yayınlayan TRT'yi; AKP'nin propaganda aparatına, AKP'nin tanıtım ajansına, İletişim Başkanlığı’nın dezenformasyon bültenine dönüştüren zihniyeti kesinlikle reddediyoruz" ifadelerini kullandı.
Akp'li Utanmaz Vekilden Skandal Sözler: 'Kuru Ekmek Yiyorlarsa Aç Değiller''2573 izlenme
İ. Saymaz: ''Varsa böyle bir iddianız, hile, hurdaya, ayak oyunlarına gerek yok, milletin önüne sandığı koysunlar."448 izlenme
Palavracı akp'linin başka bir skandal videosu daha çıktı.6270 izlenme
İstanbul'da yağmur yağdı araçlar yolda mahsur kaldı, tramvay seferleri durduruldu772 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu, tarihi bir konuşma yaparak akp'nin Türkiye'yi getirdiği noktayı anlatıp vatandaşlara önemli bir çağrı yaptı1000 izlenme
Tele1 kanalıyla yolları ayrılmıştı. Yolların neden ayrıldığını sosyal medyadan anlattı1503 izlenme
Eski akepe'li belediyeden aldığı fahiş reklam bedelleri dile getirilince yandaş hortumcu çıldırdı5484 izlenme
Atatürk ve diyanet hakkında sözleri sosyal medyada ses getirdi.992 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan şok açıklamalar, iftiracıları yerin dibine gömdü: 'Değil güvenlik soruşturması, sabıka kaydında b**mbacı yazan 3 kişiyi işe almışlar'
CHP PM'ne seçilmemişti. Gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi: ''Erdoğan TBMM'de karşılanmalıydı''
Bir çoban Geçtiğimiz Yıllarda, Et Sorununa Böyle Çözümler Sunmuştu
Son anket sonuçları Flash haber canlı yayınında açıklandı.