Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’ndeki Kazanlı İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları sırasında 3. sınıf öğrencisi kız çocuklarının gösterisi kıyafatleri gerekçe gösterilerek yarıda kesildi ve çocuklar sahneden indirildi.
Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre, 1 aydır hazırlandıkları gösterinin yarım kalması üzerine çocuklar gözyaşı döktü.
Gösteriyi izleyen Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek; “O yaşta çocuklara uygun elbiseler değildi. Çocukların kıyafeti eğitim ortamına uygun değildi” ifadelerini kullandı.
'GÖBEK KISMININ AÇIK OLMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞLAR'
Olaya tanık olan bir veli; “Benim çocuğum farklı bir sınıfta okuyor. Okul bahçesindeki gösterileri izlerken bir grubun gösterisinin birden bire kesildiğini fark ettim. Sonra anons yapıldı. Bazı anne babalar, ‘Çocuklarımızı cinsel obje olarak göremezsiniz, bu nasıl bir anlayış, bunlar çocuk’ diyerek tepki gösterdi. Çocukların kıyafetinde herhangi bir anormallik yoktu. Orada duyduğum kadarıyla, elbiselerin göbek kısmının açık olmasından yetkililer rahatsız olmuş ve gösterinin bitirilmesini istemişler” ifadelerini kullandı.
Konu hakkında açıklama yapan EğitimSen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu ise; “Eğitimdeki gerici kuşatmanın ne aşamaya geldiğinin ve hangi makam düzeyine ulaşıldığının çok net ve çarpıcı örneği. 3. Sınıf öğrencisinin elbisesini müstehcen görebilecek bir zihniyet o ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü yapıyor. 23 Nisan kutlamalarında öğretmenler, sergilenecek gösteriye uygun, çocuğun da heves duyacağı kıyafetler seçer. Hiçbir normal insanın aklına 3. Sınıf düzeyi için müstehcenlik fikri gelmez. Çok sarsıcı ve gerici bir müdahale ve maalesef çocuklarımız bu zihniyete teslim edilmiş durumda" dedi.
Yılmaz Özdil'den Ekrem İmamoğlu'na kumpas yorumu2254 izlenme
Konya'da Gençlik Buluşması Adı Altında Çevrilen Eşi Benzeri Görülmemiş Tiyatrodan En Dikkat Çekici Anlar.12374 izlenme
Peker'in düşkün dediği yandaşa, tayyip canlı yayında talimat verdi: 'Ahmet köşesinde gereğini yapıyor, sende yap'7441 izlenme
Tayyip'i taklit etmesiyle tanınan gençten yine dikkat çekici bir parodi3655 izlenme
Kafalar pırıl pırıl: ''İkinci turda %50+1 şartı yok. En fazla oyu alan kazanacak''628 izlenme
Her fırsatta Cumhuriyete saldıran İsmail Kahraman kendini Cumhuriyetçi ilan etti656 izlenme
Yaşar Kemal: ''Bir ülkede yoksulluk varsa, onu yazmayan yazar değil insan bile olamaz."270 izlenme
Can Ataklı'dan Adam Kazandı Partisi Genel Başkanı hakkında önemli tespitler: ''Nereden ne kaynak aldığı belli olmayan bir adam''3881 izlenme
Tayyip'e sordu: Senin kaderin zengin olmak da, madencinin kaderi ölmek mi?
F. Altaylı'dan GSM şirketlerine tepki: "Bu operatörlere verdiğimiz her kuruş haram olsun"
Palavracı akp'linin başka bir skandal videosu daha çıktı.
Fatih Altaylı, Adnan Oktar'a ait çok önemli bilgiler verdi.