Afrin harekatı konusunda Erdoğan başkanlığında yapılan “Güvenlik Zirvesi” toplantısı sona erdi. SADAT Başkanı ve tayyip erdoğan'ın Danışmanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin, toplantıda, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yanına oturması dikkat çekti.
Zirvede, Binali Yıldırım, Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları, İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma Bakanları ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Sözcü İbrahim Kalın ile Başdanışmanlar Adnan Tanrıverdi ve Mustafa Varank da yer aldı
TARTIŞILAN SADAT (ULUSLARARASI SAVUNMA DANIŞMANLIĞI)
Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre zirvede yer alan Adnan Tanrıverdi, SADAT adlı uluslararası bir savunma danışmanlığı şirketinin de kurucusu… Çok tartışılan bu şirket, amacını ‘’Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu, stratejik danışmanlık, askeri eğitim ile donatım alanlarında hizmet, İslam ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi işbirliği ortamı oluşturmak, İslam dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak hak ettiği yerini almasına yardımcı olmak” biçiminde açıklamıştı.
Askeri ve güvenlik alanında pek çok eğitim de veren şirketin, kursları arasında, “Gayri Nizamı Harp, Keskin Nişancılık, Kara Harekatı, Koruma, Tahrip, İleri Teknik Muharebe, “Topçu ve Havan İleri Gözetleyicilik”, Tank, Zırhlı Araç Avcılığı” gibi eğitim paketleri bulunuyor.
İRTİCAİ FAALİYET
Tanrıverdi, 1992’de Tuğgeneral oldu ve ardından da kadrosuzluktan emekli edildi. 2000 yılında Adaleti Savunanlar Derneğini kurup, TSK’dan özellikle irticai faaliyetler nedeniyle ihraç edilenleri savundu. CHP Milletvekilleri SADAT konusunda TBMM’ye önergeler vererek ‘’ SADAT’ın kontrgerilla teşkilatı olduğu” konusunu gündeme getirmişlerdi.
AKŞENER DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bir süre önce SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada ‘’ Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz.Bunların seçim döneminde rol alacakları, istenmeyen bir sonuç çıkması halinde karışıklık yaratacakları yolunda yoğun söylentiler var. Bunlardan birisi de SADAT diye bir yapı. Bu malum yapılar insanları çatışmaların içerisine sürükleyecekler. Şimdiden uyarıyorum ve önlem alınmasını istiyorum.” demişti.
Ş. Üşümezsoy, yandaş kanalı eleştirince yayından alındı: ''Eğer tipim ilgilerini çekmiyorsa bağlanmayın bana.''1218 izlenme
İlginç animasyon: ''Chp başa gelse ne olur?''3738 izlenme
İlber Ortaylı CHP'li belediye başkanına övgüler yağdırınca yandaş kanalın sunucusu konuyu değiştirmek için çırpındı4638 izlenme
Ekrem İmamoğlu, Saldırılar Sürerken Polislere Neden Müdahale Etmediklerini Sorduğu Anlar5512 izlenme
Meral Akşener ve İyi parti tartışılınca Mehmet Aslan ve Mhp'li konuşmacı neredeyse birbirine girecekti3203 izlenme
Devlet okulları y*baz ağırlama merkezlerine dönüştürüldü.2726 izlenme
Kartalkaya Otel yangınına ait yeni görüntüler ortaya çıktı.1943 izlenme
Bir sosyal medya hesabından 15 Temmuz'u, 5 gün önceden bildirmişlerdi. ''Reisin ordusu ülkemize hayırlı olsun'4731 izlenme
Akp ve trollerinin Atatürk Havalimanı Hakkında Yaptıkları Algı Operasyonunu Yalanlayan Görüntü
Ana haber sunucusu eleştiri yağmuruna tutunca istifa etmek zorunda bırakılmıştı
Konuyla İlgili Çok Dolu Olduğu Gözlemlenen Temel Karamollaoğlu, Erbakan'ın Oğluna Haddini Bildiren Sözler Kullanınca Yandaşlar Tepki Gösterdi
Ülkü ocakları eski başkanı, CHP'li G. Günaydın'a anlatıyor: ''Partili olmayana yardım göndermediler''