Tayyip ile sık sık poz veren Orhan Gencebay, sokak hayvanlarının öldürülmesinin önüne açan kanun teklifine tepki gösterdi.
Gencebay Ankara'da akp'nin kanun teklifine tepki göstermek için toplanacak kalabalığa, "Ankara'da olmasam da gönül olarak oradayım, benim de oraya gittiğimi düşünsünler" dedi.

Magazinsortie. com' dan gazeteci Olcay Ünal Sert'e konuşan Gencebay, "Bu dünyada yaşayan tüm canlıların yaşam hakkı vardır. Kimse bu hakkı gasp edemez. Bu hakkı gasp etmek isteyen suç işliyordur. Son derece yanlıştır. Bu hayvanların yaşam şekilleri tabi çok farklıdır, biz insanlar gibi değil. Biz insanız, akıllıyız, onlara yardımcı olmalıyız. Onların yaşaması için her türlü yardımı yapıp yaşatmalıyız, öldürmek değil" dedi.
"İyileşmesi mümkün olmayan, acı çekiyorsa belki ama o da onun isteğiyle olması lâzım, fakat hayvanların böyle bir durumu söyleme imkanları yok.
Ancak kuduz olur, yaşaması mümkün değildir, belki hem onu kurtarmak, hem de topluma zarar vermemesi için, o zaman düşünülebilir ama bu da olağanüstü zor bir şeydir.

Yaradan'ın yarattığı bütün canlıların bu dünyada yaşama hakları vardır. Yaradan hepimizi topraktan yaratmıştır. Her bir canlıya saygı duymalıyız."
Uyutmanın anlamının ötenazi olduğunu belirten Gencebay, bunun da öldürmek anlamına geleceğini ifade etti ve karşı olduğunu söyledi.
M. Muratoğlu: '3 Dolara et ithal edip 500 liraya satıyoruz. Acayip bir rant var. Büyük bir hırsızlık dönüyor bu işte'6885 izlenme
İş buralara kadar geldi4954 izlenme
Şarkıcı Y. Salkım'dan Haluk Levent'e eleştiriler ''İnsanlardan aldığı parayı Kızılay'a aktarması ve bunu insanlara haber vermemesi ne kadar etik?''3619 izlenme
Canı sıkıldıkça Din Değiştiren Kadın Konuştu Ancak Ne Demek istediğini Anlayabilen Pek Çıkmadı2152 izlenme
Yılmaz Özdil'in 'En önemli seçim anketi budur'' diye anlattıkları sosyal medyada dikkat çekti.3878 izlenme
Akp adayı yan sanayi tayyip olmaya karar vermiş gibi. ''Senin itirazın tek vatana''1131 izlenme
CHP'li Murat Emir: ''Önce bu ihmaller zincirinin hesabı verilmeli''357 izlenme
Azerbaycan firmasını protesto ettiği için gözaltına alınan genç kızın annesi: ''Kızımı affedersiniz iç ç..maşırına kadar''329 izlenme