Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Son günlerde alevlenen 'Atatürk' tartışmalarını değerlendiren Baş, "Atatürk bu ülkenin kurtarıcısıdır. Atatürk Türk milletini esaretten kurtarmıştır. Ezanlarımız okunuyorsa, alnımız secdeye değiyorsa Atatürk sayesindedir'' dedi
İstanbul Bakırköy'de seçim standını ziyaret eden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Son günlerde alevlenen 'Atatürk' tartışmalarını değerlendiren Baş, "Atatürk bu ülkenin kurtarıcısıdır. Atatürk Türk milletini esaretten kurtarmıştır. Ezanlarımız okunuyorsa, alnımız secdeye değiyorsa Atatürk sayesindedir. Kimse Atatürk'ün tırnağı olamaz" şeklinde açıklamalar yaptı.
Mustafa Kemal'in inançlı bir insan olduğunu vurgulayan Haydar Baş, "Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmak ve bu amaçla milleti devlete düşman etmek isteyenler, bu devletin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'e 'dinsiz' iftirası atıyor. Atatürk hafız bir insan. O kendisini, 'Ben cihat Müslümanıyım'şeklinde tarif ediyor. Atatürk ömrü boyunca haçlı ordularına karşı savaşmış ve büyük zaferler elde etmiştir" dedi.
Haydar Baş, Atatürk'ün Cumhuriyetin kurucusu olduğunu söyleyerek,"Cumhuriyeti getirene 'dinsiz' dediler. Peki kardeşim saltanat ile İslam'ı yaşamak mümkün de Cumhuriyet ile İslam'ı yaşamak mümkün değil mi? Bu camiler ne, bu İmam Hatip okulları ne, bu ilahiyat fakülteleri, Kur'an Kursları ne. Bunların hepsinden bu Cumhuriyet döneminde biz dinimizi öğrenmiyor muyuz? Bu yalanlara da son vereceğiz" şeklinde konuştu.
Her fırsatta Atatürk'e saldıran Yandaş Medya'nın Haydar Baş'ın bu söylemlerini saçmalık olarak nitelendirdi.
Yeni Akit yaptığı haberde Haydar Baş için saçmaladı ifadelerini kullanırken, sosyal medyada birçok kişiden beğeni alan Haydar Baş'ın açıklamaları ilgi gördü.
CHP'ye Kumpas konusu konuşulurken Uğur Dündar'la ilgili bazı detaylar konuşulunca ortalık karıştı6481 izlenme
Faizleri düşürerek Dövizin fırlamasına neden olan tayyip, ekonomik kurtuluş savaşı verildiğini öne sürdü1376 izlenme
D. Zeyrek: ''Bunlar çok ciddi iddialar''568 izlenme
Skandallarıyla meşhur Arda Turan, şarkıcının hem eşine asıldı hem de burnunu kırdı7945 izlenme
Seçim öncesinde yere göğe sığdıramadığı iktidar hakkında seçim sonrası demediğini bırakmamış.691 izlenme
Fatih Altaylı'dan ilginç Ekrem İmamoğlu Yorumları: ''Akp'nin panik olmasının sebebi bu''1022 izlenme
CHP'DEN ADAYLIK KARARI1154 izlenme
Katledilen Müzisyenin, Daha Önce Katıldığı Müzik Yarışmasına Ait Görüntüleri Ortaya Çıktı28758 izlenme
Cemal Enginyurt'tan birilerini çıldırtacak tespitler.
Mülakatlarda Haksızca elenen Öğretmenlerin hakkını aramak için gittiği M.E.B.'na alınmadı.
Son Zamanlarda Değişik Çıkışları Olan İsimden Yine İlginç İddialar.
Eski Emn. Md. Hanefi Avcı: "Seçimde muhalefet çoğunluğu (360 vekil) alabilirse yolsuzluklar soruşturulabilir, aksi takdirde yanlarına kâr kalır"