Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı dönemindeki müşaviri Yusuf Yerkel, 'den adaylık başvurusu yaptı. Yerkel, Soma faciasının ardından yerde yatan madenciyi tekmeleyen görüntüleriyle hafızalara kazınmıştı.
Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihindeki maden faciasında 301 işçi yaşamını yitirdi. Maden sahibinin daha fazla kar için önlem almaması, denetimlerde de eksiklere göz yumulması failinin sermaye düzeni olduğu büyük bir katliama yol açtı.
Facianın ardından ilçeye giden Tayyip Erdoğan'ı protesto eden madencilere kolluk güçleriyle birlikte Başbakan Müşaviri Yusuf Yerkel de saldırmış, bir madenciyi tekmelerken çekilen görüntüleri basında yer almıştı. Yusuf Yerkel 24 Haziran seçimlerinde akepe'den milletvekili adayı oldu.
Yerkel, herhangi bir ceza almazken, tekmelenen madenciye Erdoğan'ın aracını tekmelediği gerekçesiyle ceza verilmişti.
Suriyelilerin telefon parasını da Türkiye halkı ödeyecek2289 izlenme
Sedat Peker'in ifşa Ettiği Şahıs Hakkında Çok Önemli Detaylar ve Belgeleriyle Bir Çok Bilinmeyen1964 izlenme
Athena Gökhan'dan Ekrem İmamoğlu'na Destek1217 izlenme
Tügva temsilcisinin lüks hayatı. Plakada akp, yanda şampanya, konsolda isim3340 izlenme
Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı: "Mansur Bey'in önünü açmalıdır"55 izlenme
Skandalı Savunmak İçin paylaştığı fatura için Sahte İddiası2720 izlenme
İKİNCİ ZARRAB OLAY OLAYI. SEZGİN BARAN KORKMAZ'IN ABD İSTEĞİYLE GÖZALTINA ALINDIĞI İDDİA EDİLDİ1054 izlenme
Akşener elindeki son anketi açıkladı2088 izlenme