Tayyip: Seçme ve seçilme yaşını 18'e biz indirdik

501 izlenme 13 Haziran 2022
Reklamlar
Tayyip: Seçme ve seçilme yaşını 18'e biz indirdik 

tayyip, seçme ve seçilme yaşını 18'e partisinin indirdiğini söyledi. Ancak, seçme yaşı 1995'te akp iktidara gelmeden önce 18 yaşına indirilmişti.


Oysa, seçme yaşı Türkiye'de 1995 yılında 18'e indirilmişti. Seçme yaşı 1934'te 22 yaş, 1961'de 21 yaş, 1987'de 21 yaş olarak belirlenmişti. 
Tayyip'in 2002'de iktidara gelmesine rağmen, 1995'te düşürülen seçme yaşını akp'ye mal etmesi tepki çekti

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yandaş gazeteye bir kez daha konuştu: "Yumuşamanın, halkta inanılmaz derecede karşılığı var" O Tabela Partisinde Sözcülük Yapan Kadının Eşinin Beşli Çete Olarak Tanımlanan Holdinglerden birinde Çalıştığı Ortaya çıktı. Boykot Çağrıları Nedense(!) Provokatörleri Çıldırttı. C. Özdemir: ''Koca yürekliliğe bakın, beş müteahhitin canları sıkılmasın diye devletimiz tatlışko bir hareket yapmış."