Otomobil Fiyatlarının Düşmemesinin Ardındaki Büyük Oyunu Deşifre Etti.

3832 izlenme 21 Kasım 2021
Reklamlar
Otomobil Fiyatlarının Düşmemesinin Ardındaki büyük Oyunu Yerinde Anlattı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta  sıfır araç satışında yapılan ÖTV indirimi sonrasında bayilerin sıfır araçları ikinci el araç olarak satış yaptığını belirtti.  
Bayilerin sıfır araçlara plaka taktırarak ikinci el araç olarak satıp ÖTV indirimini yansıtmadığını söyleyen Usta, “ÖTV’lerde eşik değer yükseltildi. 
Bazı vergi oranları yüzde 45’e çekilmişti. İlk satıcılar, bayiler ÖTV düşüşünü yansıtmamak için seri halde plaka alıyorlar. Araç kullanılmıyor, plaka alınıyor fakat bu araçlar ikinci el olarak satılıyor. 
Sıfır araçları böylece ikinci el araç olarak satarak 50-60 bin liralık vergi düşüşünü yansıtmayıp daha yüksek fiyata piyasaya sürüyorlar. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İyi parti eski genel başkan yardımcısı: ''Akşener, Erdoğan'ın talimat memurudur.' Engin Altay, tayyip'in oğlunu heyetle birlikte İran'a götürmesiyle ilgili olarak konuştu: 'Okullar kapalı bırakacak yer bulamamışlardır' Vatandaşlara Sms atarak para dilenen Kızılay, Ensar ve bir üniversiteye 7.925.000 Dolar aktarmış. Akp döneminde İBB sapık ve azılı teröristlerle doldurulmuş. E. İmamoğlu kan donduran detayları anlattı.