Bilal Erdoğan’ın kayınpederi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü olan Orhan Uzuner’in şirketi kamudan milyonlarca liralık bir ihale daha aldı.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 14 Mart’ta “YHT AnkaraDoğançay ve YHT PolatlıKonya Hatlarında Makineli Tamirat Yapılması” adı altında ihale düzenledi. Sözleşmenin 1 Nisan’da imzalandığı ve ihaleyi 73 milyon 750 bin TL teklif veren Uzka İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin aldığı açıklandı.
İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünürü ve Bilal Erdoğan’ın da kayınpederi olan Orhan Uzuner, Uzka İnşaat’ın yönetim kurulu üyesi. Şirketin ortakları ve yönetim kurulu üyeleri olduğu belirtilen Ahmet Selçuk Uzuner ile Mehmet Seçil Uzuner’in ise Orhan Uzuner’in kuzenleri olduğu öğrenildi.
Orhan Uzuner, Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Ulaşım A.Ş.’nin Proje Müdürlüğü’nde mühendis olarak çalışmaya başladı. 2002 yılında İstanbul 2’nci bölgeden AKP milletvekili aday adayı da olan Uzuner aday gösterilmedi.
Orhan Uzuner’in kızı Reyyan Uzuner ile Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan 2003 yılında evlendi. Reyyan Uzuner 17 yaşında olduğu için, düğün Fatih 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’nden alınan izinle gerçekleştirildi. O dönem yapılan haberlerde ise Orhan Uzuner’in Recep Tayyip Erdoğan ile akraba olduğu iddia edildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 13 Ağustos 2020 tarihinde “Kayseri, AnafartalarŞehir HastanesiYHT Garı Tramvay Hattı İnşaatı Projesi” için düzenlediği ihale, 376 milyon 493 bin TL’ye Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat İş Ortaklığı’na verilmişti. BirGün’ün milyonlarca liralık ihaleyi gündeme getirdiği haberlere ise "Kişilik haklarının ihlal edildiği" gerekçesiyle, İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirildiği açıklanmıştı.
SATILACAĞI SÖYLENİYOR VE HER ZAMANKİ GİBİ İNKAR EDİYORLARDI.1135 izlenme
Aksoy Araştırmanın Son Anketi Yayınlandı.2378 izlenme
Muharrem İnce'den Sert tepki554 izlenme
Ferdi Tayfur: Erdoğan iyi niyetinden dolayı ihanete uğruyor5387 izlenme
"Erdoğan'a temizlikçi olurum" diyen akepe'li başkanın kızı akademisyen olarak atandı946 izlenme
Anadolu ajansının akepe'li genel müdürü: ' Ben Erdoğan'ın adamıyım arkadaş '1745 izlenme
Ekrem İmamoğlu: 'Arap Şirketleri O arazileri aldıysa eker biçerler. O proje olmayacak!'3419 izlenme
ACI HABERLER PEŞPEŞE GELİYOR. AYDIN BOYSAN'I KAYBETTİK829 izlenme
Tayyip'in Banka Yönetimine atadığı Güreşçinin Sahte Diplomayla Üniversiteye Kayıt Yaptırdığı Ortaya Çıktı
PİAR Araştırma, seçimlerin son anketini yayınladı; üç büyük ilde CHP önde
Reuters: ABD ve İsveçli savcılar, tayyip'in oğlunun adının geçtiği yolsuzluğu inceliyor.
Bakan Varank’tan Kılıçdaroğlu’na Madem Faturalardan Dertlisiniz, İstanbul’da Suyu Kesik Aboneden Para Almayın