akp'nin eski İçişleri Bakanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 550 kişinin ‘terörle’ bağlantılı olduklarını iddia etmişti. Konuyla ilgili başlatılan soruşturmada Soylu’nun, elinde bir belge olmadığı ve söylemlerinin siyaset yapma özgürlüğü çerçevesinde olduğu beyan edildi.
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 550 kişinin ‘terörle’ bağlantılı olduklarını iddia etmişti. “Kayıtları kamu görevi yapmalarına engel olacak nitelikte kişilerdir. Buradan bir çalışma daha yapıldı, 21 kişi daha buradan ayrıldı, 484 kişi soruldu” demişti. Olayın üzerine soruşturma başlatılmıştı.
CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, konuya ilişkin başlatılan dava tutanaklarını ve ifadeleri sosyal medya hesabı olan X’te yayınladı. Torun’un yayınladığı mahkeme beyanlarında, Süleyman Soylu’nun siyaset yapma özgürlüğü çerçevesinde yapıldığı ifade edildi.

Duruma tepki gösteren Torun, şu paylaşımı yaptı;
İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 550 terörist var” diyen Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ifadesinde “Elimde bir bilgi/belge yok. Ben bunları siyaset yapma ve ifade özgürlüğü” kapsamında söyledim” diyor.
Halkına yalan söyleyen, terörle etkin mücadele etmek yerine terör söylemiyle muhalefeti hedef gösteren Soylu ve Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en büyük bekâ sorunudur”
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca, mahkemede verdiği savunmasında, “Müvekkilim İçişleri Bakanı’dır. Hazırlanan rapor doğrultusunda elindeki bilgileri siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında açıklamıştır” denildi.

Davayı açan Nuri Başkapan isimli vatandaş twitter hesabından şunları yazdı:
Böyle rezalet dünyanın hiç bir yerinde olmaz.5188 izlenme
Gökhan’dan iPhone kıranlara çok konuşulacak tepki3956 izlenme
Soğan stok baskınları da yalan çıktı4886 izlenme
Erdoğan'a 'büyüksün reisim' diyerek CHP'den istifa eden aday seçimi farklı kaybetti2799 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun Cumhuriyet gazetesi için yazdığı yazı124 izlenme
Sullivan Türkiyenin kaygılarının halledilebileceğini söyledi47 izlenme
Abdüllatif Şener'in Oğlu, Rehin Aldığı Anneannesini Katletti.702 izlenme
İşte Erdoğan'ın 'gizlediği' Tank Palet Fabrikasının Katar'a satışının belgesi2914 izlenme
Sarayda Ekrem İmamoğlu zirvesine katılan bakanın kim olduğu ortaya çıktı
Doğan medyayı alan demirören'in geçmişi hakkında çok ilginç iddialar
İsmail Küçükkaya'dan büyük sürpriz. Çalıştığı kanalı değiştirdi.
Saraydaki resepsiyonun menüsü: Ejder Meyveli Smoothi, Efuli, Aloevera (Starex meyvesi eşliğinde)