Anasayfa
01 Mayıs 2018 ( 1716 izlenme )
Reklamlar

‘Atatürk, cumhuriyeti seçti’ diyen müftü yardımcısı açığa alındı


Zonguldak Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy, 20 Nisan tarihinde Hz. Ali Camii’nde cuma hutbesi yayının kesilmesi üzerine bir konuşma yaptı.

Türksoy’un iddiaya göre, 24 Haziran seçimlerini kastederek yaptığı konuşma tepki çekti. Türksoy, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesine devam etmeyerek, iddiaya göre şu sözleri söyledi:

“Padişahlık yıkıldı. Yerine yeni bir yönetim sistemi gelecekti. Ya Cumhuriyet ya başkanlık sistemi. Atatürk, başkanlık sistemi padişahlıkla eşdeğer olduğu için Cumhuriyeti seçti. Şimdi yeniden bir istişare edilip, bir sistem kurulacak.

Size ve bize sorulacak. 90 sene sonra yeniden istişare ediyoruz, danışıyoruz birbirimize. Padişahlığı yıkmışız artık 90 sene sonra bir daha padişahlığa dönecek halimiz yok. Kararı birlikte vereceğiz.

Nasıl vereceğiz danışacağız görüşeceğiz ama bir kişi neticeyi bildirecek aynı evin reisi gibi. Gidişatı yapalım mı yapmayalım mı devletimiz şu anda öyle bir karar aşamasında. Sizlere danışacaklar. Sizlerle bu işin nasıl olacağını en iyi siz bilirsiniz.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Günün Skandalı: Tayyip'in girdiği saatlerde Anıtkabir'e sadece akepe'lileri alarak slogan attırdılar D. Zeyrek: “Bizim burada 300 madencimiz ölüyor, onlarda yas falan yok,Ben Reisi için yas tutmam'' İşte şoke edecek iddia Havuz kanalı a haberde Aşağılık Sözlerle Meral Akşener'e Hakaret ettiler